HERRAR

– nästa gång kan det vara din tur …

Originalmanus av Jan Ericsson,
i samarbete med E. Persson, J. Lindahl, P. Storm

Premiär 8.11.2006 i ”Grottan” (Befolkningsskyddet)

Herrar är en tragisk, komisk, tankeväckande och experimentell uppsättning.

affisch-bytta

Pressklipp

”Herrar varvas med musik och konstnärliga filmklipp, svart humor och konflikter mellan de tre herrarna. … Anders Helenius som den sliskige chefen är övertygande och Samuel Karlsson klarar också sin roll med beröm. Riddo Ridberg som en bitter lagerarbetare är som vanligt lysande och sevärd – fast lite ovant är det att se honom i en så allvarlig roll. I den här pjäsen har man vågat experimentera med olika element och försökt göra något annorlunda. Ett plus för skådespelarinsatserna, musiken och de visuella effekterna.”
CA News/M.L, 9.11.2006

”Den nya varianten av Herrar är mycket svartare än ursprungstexten, som var ett slags minifars med spring i toalettdörrar. Vitsigheten, där den finns, balanserar på avgrundens rand. … Teaterboulage skildrar det (privathelvetet) i filmade projiceringar på toalettdörrarna: turvis får man ”se in” i de olika personerna. Ett bra grepp … Männen gestaltas av Anders Helenius, Samuel Karlsson och Riddo Ridberg. Samspelet flyter utan mankemang. … Här visar Karlsson att han också behärskar de mindre gesternas utspel.”
ÅU/A-C. Snickars, 10.11.2006

”Teaterboulages Herrar är en mycket sevärd och tankeväckande pjäs med tre skickliga skådespelare på scenen.”
PK/L.Lehtonen, 23.11 -06

NÅGRA PUBLIKRÖSTER:

”En asketisk strict layout utan onödiga frillor skapade en otrolig laddning. Allvarliga/konliktladdade roller är krävande men ni klarade det fint.”

”Det var en välgjord föreställning med välavvägda sinnesstämningar och svängningar av rutinerade och professionella amatörer.”Produktion

Manusbearbetning/regi –
Jani Lastuniemi,
i samarbete med Anders Helenius,
Samuel Karlsson, Riddo Ridberg

Scenografi, film, dräkter, rekvisita,
ljus, layout, maskering –
Lastuniemi, Helenius,
Karlsson, Ridberg

Tekniker –
Jani Lastuniemi

Foton –
Bobo Lundén, Jani Lastuniemi


På scen

Brunell –
Anders Helenius

Nilsson –
Samuel Karlsson

Dahl –
Riddo Ridberg