Föreningen Teaterboulage yhdistys rf har sedan starten 1997 satt upp 54 produktioner av varierande slag. Läs om dem under fliken ”PJÄSER”. 


Sommarteater 2021 – Roger och Julia

I juli är det dags för premiär på den folkliga sommarkomedin “Roger och Julia” på Pargas hembygdsmuseum.

“Två hushåll, lika i sin envishet,
I Pargas hembygd, skildrar vi vår scen.”

I Pargas under 1900-talets början levde två familjer som inte kunde tåla varandra – Johanssons och Karlssons. En gammal fejd som pyrt sedan urminnes tid blossade upp så hela trakten började skälva. Dynga kastades över råna och glåpord ekade i de kalkrika bergen. Spänningen var påtaglig och länsmannen gjorde allt vad han kunde för att förhindra ett fullskaligt krig.

Vår historia kretsar kring de rivaliserande familjernas ynglingar och framtidshopp: Roger Johansson – den kärlekskranke tonåringen som är olyckligt förälskad i Rosamunda, gårdsfarihandlarens dotter och Julia Karlsson den ivrige 16-åringen med en far som smider planer på att gifta bort henne till den förmögne ynglingen Pasi. Allas liv får dock en dramatisk vändning då Rogers och Julias blickar möts på en ladudans en sen sommarkväll…

Roger och Julia tar avstamp i William Shakespeare hjärtskärande tragedi, men i händerna på Teaterboulages teatersällskap omformas den högtravande tragedin till en folklig sommarkomedi. Det nyskrivna manuset går på rim och kommer till liv på Hembygdsmuseibacken i centrala Pargas.

Manus och regi:
Samuel Karlsson

 – – –

Vill du understöda Teaterboulage kan du bli medlem i föreningen. Tryck HÄR

– – –

Teaterboulage tilldelades årets ”Kantaesityspalkinto 2020″/Suomen Harrastajateatteriliitto för pjäsen BABYFACE, skriven av Skini Lindgård.

FÖRESTÄLLNINGAR:

BILJETTER:

SPELPLATSEN:

FÖRESTÄLLNINGEN: