Föreningen Teaterboulage yhdistys rf har sedan starten 1997 satt upp 47 produktioner av varierande slag. Läs om dem under fliken ”PJÄSER”. 


VINTERN 2018:

KALABALIK I KOMPOSTEN
En nyskriven barnpjäs av Skini Lindgård
Musik: Egils Maskin. Regi: Mecki Ruokolahti
Scenografi och dräkter: Minna Ihalainen

Egil Igelkott ska på kalas, men hittar inte sakerna han ska ha med sig. Han får hjälp av sina mer eller mindre fiffiga vänner. Lilla Snigel skyndar långsamt och kommer med sina spydiga kommentarer. Daggmaskarna Daggmar och Daggobert verkar glömma det mesta och Mischa Katt drömmer mest om mat på burk. Komposten, där Egil bor, hotas plötsligt av ett hemskt ljud … Tillsammans möter de faror, men ska de övervinna dem?

På scen: William Stocks, Emilia Lindström, Mira Prost, Putte Ruokolahti och Jonatan Rönnholm.

* * *

SOMMAREN 2018:

STENPLOCKERSKORNA
En nyskriven pjäs av Daniela Franzell
Regi och musik: Riddo Ridberg

Det är goda tider på kalkfabriken i det lilla gruvsamhället på 1950-talet. Jobb finns, utvecklingen går framåt och efterfrågan på kalk är stor. På stensorteringen ser dock allt ut som vanligt. Stenbumlingarna skramlar högljutt när de rasslar ner på sorteringsbandet och föreståndarinnan är lika ilsken och irriterad på sina anställda som förut. Men plötsligt meddelar direktören att en ny stenplockerska har anställts. Den nya stenplockerskan visar sig vara en frisk fläkt i kalkdammet och innan någon vet ordet av så har hon satt oväntade kalkstenar i rullning på stensorteringen.

Pjäsen är en fiktiv berättelse om när Stenplockerskorna började kräva sina rättigheter. Den handlar om sammanhållning, arbetsgemenskap och avundsjuka. Den handlar om arbetsglädje trots ofördelaktiga omständigheter och orättvisa förutsättningar, att vara tacksam för det man har samtidigt som man drömmer om nånting mer. Pjäsen handlar om hur viktigt det är att försöka hitta någon mening med sitt liv, trots att det ibland känns motigt.

En berättelse om kvinnokraft i kalkdammet. Ett drama kryddat med humor, sång och musik. Urpremiär på Lillholmen efter midsommaren. Mer info senare …


BLI MEDLEM?

Tryck här för att se hur du skriver in dej som medlem i föreningen.

 

teaterboulage-20ar-logo

FÖRESTÄLLNINGAR, Kalabalik i komposten

tis 20.3. kl. 18 urpremiär
tor 22.3. kl. 18
lör 24.3. kl. 13 
lör 24.3. kl. 15
sön 25.3. kl. 13 
sön 25.3. kl. 15
tis 27.3. kl. 18 
ons 28.3. kl. 18 
mån 2.4. kl. 12
 

BILJETTER

Stadshuset (Pargas)
Kelovee (Pargas)
Luckan (Åbo, Kimito)
Ombudsposten (Nagu)
NetTicket.fi
Vid dörren 30 min innan

PRIS

10€ (vuxna)
5€ (barn 2-12 år)
Prisen är inkl. exp. avg.

SPELPLATSEN

PIUG Kultursal
Skolmästarg. 5
21600 Pargas

FÖRESTÄLLNINGEN

Rekommenderas för barn ca 4 år>.
Räcker ca 40 min, ingen paus.
Onumrerad läktare.