FÅNGAD PÅ NÄTET

Fars av Ray Cooney i översättning av Bo Hermansson
Originaltitel: Caught in the Net

Premiär 16.11.2007 i Hotel Kalkstrands Teatersalong

Efter 18 års bigami tror Per-Erik ”Pärre” Karlsson att han kan sluta bekymra sig för att bli avslöjad i sitt hemliga dubbelliv. Han får dock problem då hans tonårsbarn, som bor i varsitt hus med varsin mamma, chattar på Internet, blir vänner och beslutar sig för att träffas. De är i samma ålder, har samma efternamn och båda har en pappa som heter Per-Erik och är taxichaufför. Vilket sammanträffande! … Om tonåringarna träffas så avslöjas Pärres dubbelliv. Han försöker med alla medel stoppa mötet och hittar på de mest fantastiska lögner och drar också med sig sin vän Conny i en skenande karusell. Kan ungdomarnas möte förhindras … ?

fangadpress112

Pressklipp

”Teaterboulages allra bästa gren är de återkommande revyerna, och Johan Fröberg, som taxichauffören Pärre, gjorde ett par helt oförglömliga framträdanden i årets utgåva i våras. I Fångad på nätet måste huvudpersonen också kunna uppfylla alla de här revykraven på mimik, plastik och fysik. Med vanlig kontorskondition klarar man det inte. Fröberg står pall för rollen – med marginal. Hans prestation, och även de andras, visar att Teaterboulage är en teater som kunde operera på mer professionell nivå.”
HBL/A-C Snickars, 26.11.2007

”Fars är svårt, det säger alla skådespelare. Det är timing på bråkdelen av sekunder, ofta mycket text och invecklade turer att hålla reda på. Det är med andra ord en rejäl utmaning som Riddo Ridberg har ställt sig och sitt gäng inför. Men han har också vetat att plocka fram rätta typer för rollerna och trimma dem att behärska alla repliker, svängar, uttryck och röstlägen. Det är strong gjort, både av honom och gänget. Så når man också med god marginal dit man vill; Fångad på nätet kör hårt och hejdlöst, utan en enda svacka. Den är gjord för att skrattas åt, och skratta får man.”
ÅU/B. Rönnholm, 20.11 -07

”Starka rollprestationer. I den fartfyllda, finurliga och humoristiska föreställningen gör Johan Fröberg som taxichauffören Per-Erik Karlsson och John Lassus som vännen Conny Blom verkligt starka rollprestationer. … Som vanligt bjuder Leif Westerlunds roll som Hjalmar Blom på festliga repliker kryddade med tillhörande attityd. Fruarna Margit (Jahnsson) och Katarina (Helenius) är också klockrena i sina roller. Simon Karlsson och Maria Carlas rollprestationer som tonåringarna Lasse och Pia bidrar också till att hela paketet håller hög nivå. … Stundvis går tankarna över till TV-serien Svensson Svensson, men behöver man verkligen TV i höstmörkret då det finns så här bra underhållning i form av teater?”
CA-News/M. Lindström, 17.11 -07

”Fångad på nätet med sina snabba repliker är ett bra pjäsval för det medverkande gänget. Fröberg och Lassus roar och verkar trivas mycket bra i sina roller.”
PK/L. Lehtonen, 22.11 -07


Produktion

Regi och bearbetning,
produktionsansvarig –
Riddo Ridberg

Dräkter och rekvisita –
Skini Lindgård, gruppen

Ljusdesign –
Tony Nurmi, Anton Helenius

Ljus- och ljudtekniker –
Anton Helenius

Smink- och frisyrdesign –
Sabina Segerström

Maskerare –
Fanny Lassus, skådisarna

Sufflör och repetitionsinhoppare –
Fanny Lassus

Scenografiplanering –
Riddo Ridberg, Kimmo Lindholm,
Skini Lindgård

Scenografi- och läktarbygge –
Kimmo Lindholm, Anton Helenius,
Skini Lindgård, Riddo Ridberg,
Markus Jonsson, Tom Helenius

Grafiker –
Samuel Karlsson

Foton –
Anna Franck, Bobo Lunden


På scen

Per-Erik ”Pärre” Karlsson, taxichaufför –
Johan Fröberg

Margit Karlsson, P-E:s fru i Pargas –
Regina Jahnsson

Pia Karlsson, P-E:s och Margits dotter –
Maria Carla

Katarina Karlsson, P-E:s fru i St Karins –
Inger Helenius

Lasse Karlsson, P-E och Katarinas son –
Simon Karlsson

Conny Blom, hyresgäst
hos P-E och Margit –
John Lassus

Hjalmar Blom, Connys pappa –
Leif Westerlund