Medlemsbrev oktober 2019

Läs höstens medlemsbrev här:

Kära medlemmar                                                                    

Sommarens pjäs Babyface introducerade två härliga ungdomar i huvudrollerna, Christoffer Rönnholm och Desirée Kavander. I Skini Lindgårds text kunde vi följa med hur de tampades med de sena tonårens turbulenta känslosvängningar och prövningar. Och de blev efter spel-perioden belönade med varsitt stipendium ur vår Stipendiefond.

Nu i höst fortsätter Teaterboulage på den ungdomliga linjen. I pjäsen Morris och Leia av Monica Vikström-Jokela, möter vi två elvaåringar som försöker hitta mening i en ganska föränderlig värld. I huvudrollerna som Morris och Leia ser vi Sebastian Rönnholm och Alma Nordqvist. De övriga rollerna spelas av Sam Sihvonen, Lisa Taulio, Inger Helenius och Toni Lahtinen. Regi Samuel Karlsson.

Morris och Leia  är en hjärtlig och varm familjepjäs om vänskapen som räddningsplanka. Vi rekommenderar den för skolåldern och uppåt och tycker att det skulle vara mycket trevligt om familjer med ungdomar i den åldern skulle vilja se pjäsen och förhoppningsvis också hitta saker att prata om vid middagsbordet hemma. Därför är biljettpriset lågt, 15 € (inkl. exp.avg), familjepris 50 € (4 pers varav minst en vuxen). Läs mera på vår hemsida.

Vi presenterar ännu en produktion: Teaterboulages levande julkalender/joulukalenteri 2019. Fjolårets tvåspråkiga julkalender blev en succé. Därför vill vi i år igen ge barnen i Pargas en julgåva. Kalendern heter Cucu & Bosmina väntar på julen/odottavat joulua. Årets luckor baserar sig på boken Cucu & Bosmina av Eivor Lindgård och Satu Zwerver. Boken handlar om kampen för en renare havsmiljö. I huvudrollerna ser vi igen två ungdomar!

Årets Julkalender utspelar sig i Centralparken torsdagar till söndagar, vardagar kl 17.00 och helger kl. 13.00. Övriga dagar kan man öppna luckor på Teaterboulages hemsida, där man också hittar all behövlig information. Julkalendern är förstås tvåspråkig och gratis.

Revy. Såhär skriver Daniela Franzell: Det är snart dags för revy2020, ja, det är arbetsnamnet. Premiären blir i februari 2020 och skrivandet har pågått för fullt i en månad. Som vanligt blandas nya och gamla karaktärer, lokaldramatik med vardaglig tematik, sång och dans, enskilda nummer och längre berättelser. Förhoppnings blir det en helhet av gott och blandat där det finns nånting för alla att njuta av. Både på scenen och i publiken.

Medlemsbreven utkommer i pappersform i början av varje år. De övriga, så som detta, skickas till era e-postadresser. Meddela ändringar etc till Teaterboulages sekreterare Anna Lindström, anna.lindstrom@partel.fi.

PS! Gilla oss gärna på Facebook och följ oss på Instagram för den senaste informationen och en titt bakom kulisserna.

Väl mött i teaterns tecken

ordförande

ingeborg@spiik.net
050 411 5207

www.teaterboulage.fi