Medlemsbrev våren 2019

Hej!

Från och med nu kommer du att kunna läsa våra medlemsbrev här på vår webbplats. Medlemsbrev per post skickas endast en gång per år, övriga sänds per e-post. Är du inte medlem ännu kan du bli medlem här. Nedanstående medlemsbrev nådde er som är medlemmar i april, nästa brev kommer per e-post i juni. Har du inte ännu meddelat din e-postadress – gör det nu! Meddela adressen och eventuella andra förändringar till anna.lindstrom(a)partel.fi.

 

 

Kära medlemmar

Våren är på väg och här är de produktioner som vi detta år vill erbjuda er. Varmt välkommen!

Nöd, död och falnad glöd av Daniela Franzell   Urpremiär!

Pjäsen ingår i Sydkustens Landskapsförbunds projekt Kultursmaker 2019. Vi spelar i Manegen den 16,17,18 april kl. 18. Den 18 april också kl 20. Kvällen inleds med vegetarisk soppa & bröd à la Matglad. Därefter börjar föreställningen med Johan Fröberg och Riddo Ridberg på scenen. Biljettpris 20 € inkluderar soppa, bröd, föreställning och Nettickets exp.avg.

”Roger har nyss fyllt 60 år. Det är väl inget att fira tycker han. Han känner sig ensam trots att han har både jobb och fru. På gården står ett övergivet utedass. Hans fru Sinikka vill riva det men det vill inte Roger. Han vill ha ett extra rum som är bara hans. Där vill han sitta och spana på fåglar och filosofera kring varför livet plötsligt ter sig så ointressant och meningslöst.”

Babyface av Skini Lindgård    Urpremiär!

Såhär beskriver Skini sin nya pjäs med premiär på Lillholmen 25.6.2019:

”Hans mamma kallar honom Danneman, mommo kallar honom oftast Daniel, flickvännen kallar honom Babyface och kompisarna i bandet Abnormal Apes kallar honom Dirty Dan. Han är 16 och tror att världen cirklar runt honom, familjen, Isa och bandet. Förutom att pappan stuckit till Sverige, är livet lugnt. Men så uppstår en spricka i idyllen, han får nys om en lögn, som serverats honom under hela hans liv. Han blir förbannad och tänder på alla cylindrar och åker iväg för att hitta pappan och för att ”straffa” resten av familjen. Världen där ute är farlig och Danne råkar illa ut. Han tvingas växa upp och inse att livet inte är svartvitt.”

Riddo Ridberg regisserar och skådespelarna håller som bäst på att rekryteras.

Morris och Leia av Monica Vikström-Jokela skrev jag en hel del om i medlemsbrevet november 2018. Skådespelaren Samuel Karlsson är intresserad av att regissera pjäsen med planerad  premiär i början av november.

Teaterboulages levande julkalender/joulukalenteri 2019

På styrelsemötet 24.3 beslöts att även detta år sammanställa en levande julkalender på båda språken. Den mycket positiva feedback vi fick gör att vi även i år tänker trotsa väder och vind. Vi vill gärna göra kalendern i samarbete med intresserade, så hör av er.

Här vill styrelsen tacka alla dem som hjälpte till att göra den första julkalendern till en stor succé. Mecki Ruokolahti och Lena Långbacka höll i trådarna och arbetsgruppen, skådespelarna och funktionärerna rodde det hela i land med bravur. TACK!

Improkvällarna

De har varit väldigt uppskattade, så det är mycket möjligt att vi plötsligt sätter in någon sådan kväll på Råttis. Håll utkik på hemsidan och Facebook.

Medlemsbrev

Utkommer i pappersform en gång per år. De övriga skickas till era e-postadresser, som vi ber att ni meddelar Teaterboulages sekreterare Anna Lindström, anna.lindstrom@partel.fi. Till dem som inte har e-post, kommer vi naturligtvis att skicka medlemsbrev i pappersform.

I detta kuvert finns en blancofaktura för medlemsavgiften 2019. Fyll i dina/era uppgifter, tack. Vi tackar om du redan har betalat.

Väl mött på teatern!

Ingeborg Spiik
ordförande i styrelsen
www.teaterboulage.fi
ingeborg@spiik.net
050 411 5207

Medlemsavgiften är endast 10 € för vuxna och 5 € för barn under 12 år. Du blir medlem genom att betala in summan på vårt konto FI12 4055 8220 0155 63 (Aktia).  Till det kontot kan man också betala in en summa till Teaterboulages stipendiefond, som premierar aktiva teaterintresserade ungdomar.

Stipendiefonden         

Teaterboulages första stipendiat är musikern Anton Elmvik. Nya stipendiater är Emilia Lindström och Jonatan Rönnholm som premierades för sin storartade insats i Julkalendern 2018.