Doris – Flickan i läderrock: Urpremiär 28.6.2016!

Nu har vi inlett repetitionerna inför årets sommarpjäs ”Doris – Flickan i läderrock”. En pjäs med gråt och skratt, svartsjuka och förlåtelse, kryddad med tidstypiska kläder, frisyrer och musik från början av 1980-talet. En nyskriven pjäs av Skini Lindgård i regi av Riddo Ridberg. Urpremiär i danspaviljongen på Lillholmen i Pargas 28.6.2016.

Det var söndagen den 17.4.2016 som de flesta av alla de cirka 40 personer som skall vara med och förverkliga årets sommarpjäs samlades för första gången. Spänningen steg medan regissör Riddo hälsade alla välkomna och berättade om dagens program och när manus- och rollutdelningen sker. Det som många väntat på i flera veckor. Innan rollutdelningen presenterades hela produktionsteamet och de delgav sina visioner för hur bland annat scenografin och karaktärerna kommer se ut. Men sen var det dags. Alla fick det pinfärska manuset framför sig, rollerna delades ut och den första genomläsningen körde igång!

”Året är 1986. Doris är 21 år gammal och mamma till Daniel, fyra år. Pasi är pappa till barnet. Han har svårt att välja mellan Doris, deras barn och Sanna, sin sambo och chef. Doris vet inte heller riktigt vad hon vill göra av sitt liv. Hon lider av dåligt samvete för att hon måste lämna sitt barn hos morföräldrarna. Festande, jobb och lösa förhållanden dövar samvetet, men bara för stunden. The Blizzard är hennes andningshål, med medlemmarna i bandet kan hon vara sej själv.”

Rollen som Doris spelas av Mecki Ruokolahti. Hon medverkade första gången i en Teaterboulagepjäs år 2008 och sen dess har det blivit många produktioner, både på och bakom scenen. ”Hemsöborna” år 2009, ”Vill du slejkas?” år 2012 och revyn ”Det sjunde rondellseglet” 2015 är några av produktionerna hon medverkat i. I rollen som Pasi får vi se Tim Eriksson, som många känner igen från ”Det susar i säven” 2011, där han spelade Paddan. Eriksson har även medverkat i ”Populärmusik från Vittula” 2010, i farsen ”Sidu…en till” 2013 och ”Jukebox” 2014 och många fler.

”Doris – Flickan i läderrock” är en fristående tredje del i trilogin av pjäser placerade till olika årtionden. Trilogins två första delar ”Vill du slejkas?” 2012 och ”Jukebox” 2014 var placerade till 1960- respektive 70-talet. Båda pjäserna, också skrivna av Lindgård och regisserade av Ridberg, lockade en rekordstor publik till Lillholmen. Årets sommarpjäs är Lindgårds tredje helaftonspjäs hon skrivit för Teaterboulage, men hon har även under åren varit medförfattare till andra pjäser och revyer.

”Doris – Flickan i läderrock” är föreningens 20:nde sommarpjäs i föreningens 19-åriga historia. år 2017 fyller föreningen 20 år och jubileumsåret kommer att firas stort, men före det bjuder vi in er för att i sommar njuta av allt vad 1980-talet har att erbjuda.

Ida Ridberg
Producent