En introvert exrovert

Skrivandet är ett ensamt jobb, det vet alla som prövat. Då är det en fördel att vara introvert. Enligt något test på Facebook (ni vet, dom där supertillförlitliga, där man får veta vem man varit i sitt tidigare liv och huruvida man är en gurka eller aubergine, röd eller violett…) visade det sej att jag är introvert. Så bra då. Det var bara det att jag alltid har ansett mej och ansetts vara extrovert…. Så nu frågar jag mej om man kan vara både och? För jag känner att det är så det är för mej.

Min introversitet (heter det så?) har under de senaste åren blivit alltmer markant. Jag orkar inte med människor så långa stunder eller i stora mängder. Jag vill ha frihet att välja och välja bort. Allt oftare hoppar jag av tåg i rörelse. Det kan kanske upplevas jobbigt, då man aldrig vet, det blir svårt att planera och om man är kontrollfreak ska man inte umgås med mej.

Samtidigt behöver jag och älskar människor. Jag tycker om att träffa nya personer, nya nationaliteter, nya kulturer. Jag sätter enormt stort värde på gamla vänner, ju äldre jag blir, ju roligare är det att träffa gamla skolkompisar och släkten får större och större betydelse. Släkten och rötterna.

Teaterboulage är min andra familj. Att skriva för Teaterboulage är inte alltigenom en introvert process, utan just precis perfekt för mej – jag får jobba ensam, och jag har ett team som stöd och bollplank.

Under hösten har jag skrivit pjäsen Doris – flickan i läderrock. Vi har haft träffar, läst det jag skrivit och efter dessa träffar har jag drabbats av inspiration och haft bra flyt. Så har det gått en tid, och sakta tryter flödet. Men då finns teamet där, vi läser och sen skriver jag igen, ensam. Nu är processen igång, intressserade skådespelare har anmält sej, produktionsteamet är klart, regissören har lusläst manuset. Min skrivarroll börjar vara klar, men tro inte att jag kommer att kunna hålla mej borta då repetitionerna börjar. Jag vill vara med och njuta av processen! Vara lite extrovert i lämpliga portioner.

Skini Lindgård,
skrivare.