Talko på Lillholmen

Förra måndagen hade vi det traditionella utflytts-talkot på Lillholmen. Varje år i slutet av maj har vi utflytts-talko på Lillholmen, det brukar vara samma måndag som vi också inleder repetitionerna ute på holmen i vår paviljong. Alla hjälps åt att städa upp i och kring paviljongen, det bjuds på grill- och sojakorv och alla får se scenografin för första gången. Oftast är den långt ifrån färdig men stommen är klar och det går att repetera i den. Dörrar, ingångar och möbler finns på rätt plats (nästa iaf) och kan användas. Det är definitivt lättare att repetera då du inte varje gång måste försöka gissa soffan kommer att stå då allt är klart.

Teaterboulage inleder nu sin sjätte sommar på Lillholmen och det fanns material och bråte kvar i knutarna från alla fem tidigare sommarpjäser. Allt material och bråte sorterades nu i olika högar. Vad går att återanvända och vad slänger vi? Mycket har återanvänts eller kan återanvändas senare men en del fick vi slänga. Jan Lindgård, vår sorteringsexpert, höll koll på vad som skulle i vilken hög och i vilket skräpkärl. Om föreningens strävan att sortera och återvinna så mycket som möjligt får du läsa mer i ett kommande blogginlägg och i vårt programblad.

Jukebox_talko_3 Jukebox_talko

Alla deltog ivrigt i talkot och mycket blev gjort. Paviljongen och barackerna städades och förbereddes inför sommaren. Ibland måste man bygga om, såga av eller byta ut. På en av bilderna ser ni hur ett skåp måste sågas av för att rymmas in i en av barackerna. Barackerna fungerar som våra förvarings- och omklädningsutrymmen.

Talkoandan är en av våra grundstenar i föreningen anser jag. Många har ställt upp genom åren och nya intresserade dyker upp varje år. Vi har en stor grupp som vi kallar ”Teaterboulages kaffetanter” som alla ställer upp och tillsammans sköter pausserveringen under olika pjäser varje år. Kaffetanterna består av flickor, pojkar, damer och herrar i olika åldrar och en del kommer du säkert att träffa i sommar då du kommer på föreställning. De som inte syns då du besöker vår paviljong i sommar är våra ”Byggare Bobs”, men deras arbete är guld värt. De är de som år efter år bygger vår scenografi. De får en miniatyrmodell eller ritning av scenografen och sen får de börja fundera, bygga, fundera och bygga – och fint blir resultatet. Så ta er en extra titt på scenografin då ni besöker vår paviljong i sommar. Det är många timmar av funderande och byggande som lagts ner.

Innan vi avslutade talko-kvällen på Lillholmen delades årets t-skjortor ut. Visst är de fina? Kanske du redan sett dem på malmen? Om ej så kommer du garanterat att se en i vimlet på Pargas dagarna under lördagen – då du även får en liten smygtitt på hur våra skådisar kommer se ut i sommar.

Ida Ridberg,
Produktionsansvarig

PS Det är kul med teater, talko och hundar!!
jukebox_talko_5 Jukebox_talko_4