Välkommen till Jukebloggen!

I den här bloggen kommer du få en titt in bakom kulisserna och en inblick i arbetet inför sommarens urpremiär av pjäsen Jukebox. Innan föreställningarna är över i juli kommer du få läsa texter av författare, regissör och andra inblandade.

Jukebox är skriven av Eivor ”Skini” Lindgård och regisseras av Riddo Ridberg och har urpremiär 25.6.2014.

Pjäsen är på sätt och vis en uppföljare till storsuccén från 2012 – Vill du slejkas?…eller ska vi dansa först?, men Jukebox en helt skild handling och nya karaktärer.

Jukebox är en musikspäckad pjäs om några unga på sjuttiotalet i Pargas. Den handlar om kravet på tuffhet, att pröva vingarna och uppleva spänning – precis som idag. Den handlar också om vänskap och lojalitet. Den handlar om droger, ondska, förälskelse, om klasskillnader och att spränga gränser. Läs mer under På gång-fliken.

För en månad sedan, på påskmåndagen hade vi kollationering (se def.) – alltså dagen (alla väntat på) då manus och roller delades ut. Även scenografi och dräktidéer presenterades. Hela gänget var samlat för första gången. Alla skådisar, produktionsteamet, byggare med flera.

Alla skrattade åt de fina inspirationsbilderna dräktplanerar och -skapare Maria Lundén har grävt fram och alla väntade med spänning på att få veta vilken roll de skall få sätta tänderna i denna sommar. Miniatyrmodellen av Lillholmens paviljong med årets scenografi presenterades av scenograf Peter Ahlqvist och byggteamet granskade den noggrant. Manuset delades ut och alla bläddrade ivrigt i det innan vi började läsa. Den första läsningen gav fniss, gapskratt och någon tår. Och musiken, många sjöng med gungade i takt.

Den här bloggen börjar där vi är idag. Repetitionerna har ju nu börjat ”på riktigt” och jag vet redan nu att det här blir bra – eller för att citera Riddo Ridberg: ”Det blir nog bra bara det blir färdigt”.

Ida Ridberg,
Produktionsansvarig