Medlemsbrev mars 2022

Medlemsbrev mars 2022

Bästa Teatervänner!
Äntligen…snart….är det premiär och vi får njuta av kultur i fulla drag igen! Efter alla nedstängningar och begränsningar kan Teaterboulage igen bjuda publiken på olika produktioner. Först ut är RiddoShow som har premiär 25 mars i PIUG:s kultursal.

RiddoShow – En musikspäckad show för mogen ungdom!
En nyskriven, underhållande, musikalisk show i en akt av, om och med en bekant figur inom Teaterboulage.
Mångsysslaren Riddo Ridberg har stått på scenen i olika musik- och teatersammanhang i 45 år. I RiddoShow får vi en inblick i livet som turnerande musiker i diverse orkestrar sedan slutet av 1970-talet, allt från dansbandsmusiker i Svenskfinland till att kompa Frederik och att spela Beatles i Brasilien. I föreställningen får vi kanske också träffa någon omtyckt och populär karaktär från teaterscenen i Pargas… Den intima föreställningen byggs upp runt anekdoter och improvisation. En tråd av nostalgi vävs ihop av pusselbitar från Riddos musik- och teaterliv.
Teaterboulage är Riddos ”egna” förening där han varit med sedan starten 1997 och är sedan många år dess konstnärliga ledare och har även regisserat många av föreningens pjäser under åren.

På scen: Therese ”Tessa K” Kullberg: sång Magnus ”Mange” Nordström: bas, sång Marcus ”Macce” Nylund: trummor Patrik ”Patti” Gustafsson: gitarr, sång Tom ”Riddo” Ridberg: keyboards, ”sång” mm

NÄR? – 25.3-16.4.2022
VAR? – PIUG Kultursal (Skolmästargatan 5)
LÄNGD: ca 1h 15 min. Med betoning på cirka. Ingen paus men servering FÖRE föreställningen, så kom i tid!
BLJETTER: 22€ (inkl serv.avg.). Kan köpas via www.netticket.fi, Kelovee (Pargas), Stadshuset (Pargas), Finlands Skärgårdsbokning (Nagu) och Nettickets övriga försäljningsställen.
Kulturkompisar går gratis tillsammans med kund, assistenter och följeslagare gratis, samtliga behöver egen biljett.
Frågor och gruppbokningar (över 20 pers) endast via producent Lisa Taulio: lisa(a)teaterboulage.fi.
Observera att alla texter i föreställningen inte är barnvänliga.

FÖRESTÄLLNINGAR (samtliga föreställningar ges kl 19):
25.3, 30.3, 1.4, 2.4, 6.4, 7.4, 8.4, 9.4, 14.4, 15.4, 16.4.


Sommarnyheter
Sommarteatern i år blir en omarbetad version av Roger & Julia som visades sommaren 2021. Omarbetningen betyder delvis ny rollbesättning men den största skillnaden ligger i att det i år även blir musik vilket gör pjäsen ännu bättre. Spelplatsen är samma, d.v.s. Pargas Hembygdsmuseum på Storgårdsgatan 13. Roger & Julia har sitt ursprung i William Shakespeares hjärtskärande tragedi Romeo och Julia men är omformad till en folklig komedi och manuset, skrivet av Samuel Karlsson, går på rim. Ett fräscht drag och replikerna är verkligt underhållande kunde vi konstatera redan ifjol. I och med att begränsningarna nu är borta kan en betydligt större publik se denna pjäs. Närmare info om detta senare.
För er som längtat efter Revy så blir det en sådan i höst! Du som vill stå på scen eller jobba bakom scen ska hålla öron och ögon öppna på sensommaren då det blir upprop för intresserade. Vi kan väl redan nu garantera att ni får skratta på föreställningarna!

Kom med!
Vi behöver en ny ansvarig för ”Kaffetanterna”!! Vår långvariga dragare Kaati Drugg vill lämna över till nya krafter och vi får tacka Kaati för hennes fina arbete! Du, eller ni, som känner att du/ni vill göra en insats för Teaterboulage ska ta kontakt! Kaffetant är ett helt neutralt ord så ingen skillnad vilket kön, alla kallas vi kaffetanter. Vi behöver förstås en lång rad tanter för att sköta serveringarna så alla frivilliga behövs.

Medlemsavgiften
Medlemsavgiften för år 2022 är 15 € för vuxna och 10 € för barn under 12 år. Du blir medlem genom att betala in summan på vårt konto FI12 4055 8220 0155 63 (Aktia). Till samma konto kan man också betala in en summa till Teaterboulages stipendiefond, som premierar aktiva teaterintresserade ungdomar.

Våra Medlemsbrev kan du läsa på Teaterboulages webbsida under rubriken ”Hej” och vi har övergått till att skicka alla medlemsbrev endast per e-post framöver. Kom ihåg att uppdatera din e-postadress till sekreterare@teaterboulage.fi.

Styrelsen 2022: ordf. John Lassus, vice ordf. Ingeborg Spiik, sekr. Anna Lindström, kassör Yngve Sjöblom, Mathias Bergman, Stefan Drugg, Frida Lassus, Axel Mattsson och ersättare Lisa Taulio och Mecki Ruokolahti.
Konstnärliga rådet består av Riddo Ridberg (sammankallare), Daniela Franzell, Samuel Karlsson, Lena Långbacka, Paul Reuter, Mecki Ruokolahti, Ingeborg Spiik och Bobo Lundén (Sverige) på distans.

John
ordförande
0400 585 190
ordforande@teaterboulage.fi
www.teaterbulage.fi

Gilla oss på Facebook och följ oss på Instagram så får du den senaste informationen.