Medlemsbrev oktober 2021

Kära Teatervänner,                               

Först vill vi tacka alla som har hjälpt oss att på olika sätt genomleva corona pandemin. Vi har fått uppmuntrande samtal och meddelanden och glada tillrop. Sommarpjäsen Roger & Julia på Hembygdsmuseibacken i Pargas blev en succé. Långa applåder och befriande skrattsalvor ljöd över nejden. Det var uppenbart att både ensemblen på scenen och publiken på de smala bänkarna njöt lika mycket av att äntligen få träffas och umgås!

Hösten 2021 erbjuder Teaterboulage 3 olika program:

* Pargas jazzcafé AXO är spelplatsen för en improvisationskväll onsdagen den 10 november kl. 19.00. Riddo har samlat omkring sig ett taggat gäng improvisatörer, så man kan räkna med glada skratt. Biljetter à 15 € (inkl.avg) via Netticket. Begränsat antal platser.

* Vi planerar en pjäsläsning hos Matmalmen@eva fredagen den 3 december kl. 19. Kvällen är gratis för alla intresserade. Vi läser delar ur den pjäs som vi sätter upp sommaren 2023. Dessutom vill vi hitta pjäser/monologer som tangerar ämnet mat eller föda, eftersom vi är hos Eva. Kolla Teaterboulages Facebook- och webbsida.

* Från Åbo Svenska Teater har vi fått ett specialerbjudande till dig som är Teaterboulages medlem + avec. Specialerbjudandet är ett samarbete mellan ÅST och Teaterboulage och handlar om att vi vill erbjuda vår publik flera konstnärliga upplevelser trots coronan.

Välkommen på Andersson & Pettersson & Lundström & jag på Åbo Svenska Teater 20.11 kl. 21.00, 24.11 kl. 14.00 eller 25.11 kl. 19.00. Två biljetter till priset av en. Biljetter bokas via teaterns biljettförsäljning biljetter@abosvenskateater.fi eller 02-277 7377 Föreställningen spelas på Tiljan där du kan njuta av både tilltugg och dryck under föreställningen. OBS. Begränsat antal platser!

Den hektiska hissmusikalen är skriven av Daniela Franzell medan Riddo Ridberg står för musiken. I rollerna ser vi bl.a. Samuel “Samppe” Karlsson.

Andersson & Pettersson & Lundström & jag fastnar i hiss en helig födelsedag. De sjunger musikal på vers. Kom och skratta åt deras pärs!

Det är julafton kl 14. Fyra personer åker hiss i ett varuhus, en försäljare av underkläder, en avdelningschef, en deltidstomte och en städare. De känner inte varandra. Alla är glada och alla ska hem. Så stannar hissen. De använder alla tänkbara metoder för att få hissen att röra på sig. Men hissen står stilla. Nu är ingen glad längre. Tvingas de fira jul i hissen? Det är bara att gilla läget och göra sitt bästa.

Vad händer under en hektisk timme i en hiss där fyra personer är instängda? 

Foto: Oscar SlotteTeaterboulages styrelse 2022

Ny ordförande är John Lassus. Styrelseledamöter: Stefan Drugg, Frida Lassus, Anna Lindström (sekreterare), Axel Mattsson, Yngve Sjöblom (kassör), Ingeborg Spiik och Mathias Bergman (ny). Ersättare: Mecki Ruokolahti och Lisa Taulio. Konstnärlig ledare Riddo Ridberg. 

Styrelsens arbetsgrupper 2022

Administrativa gruppen (Frida), Ekonomiutskottet (Ida Ridberg), Konstnärliga Rådet (Riddo), Marknadsföring (Axel), Medlemsvård & Partykommitté (Anna), Utvecklingsutskottet (Stefan).

Jubileumsåret 2022

Teaterboulage fyller 25 år och det kommer att firas på olika sätt med uppsättningar, festligheter och en liten nyhet:

För alla teaterintresserade som inte riktigt vågar men gärna skulle vilja stå på en scen, har vi projektet ”kom och prova på”. Mera därom senare.

RiddoShowen som vi skrev om i vårt senaste medlemsbrev har flyttats från september 2021 till våren 2022. En spännande musikalisk resa tillsammans med Riddo Ridberg & co är något att se fram emot.

Medlemsavgiften

är 15 € för vuxna och 10 € för barn under 12 år. Du blir medlem genom att betala in summan på vårt konto FI12 4055 8220 0155 63 (Aktia). Till det kontot kan man också betala in en summa till Teaterboulages stipendiefond, som premierar aktiva teaterintresserade ungdomar.

Hjärtligt välkommen!

Teaterboulages styrelse

Ingeborg Spiik
Ordförande
ingeborg@spiik.net / 050 411 5207
www.teaterboulage.fi

Gilla oss gärna på Facebook och följ oss på Instagram för den senaste informationen och en titt bakom kulisserna!