Medlemsbrev juni 2021

Kära Teatervänner,    

Äntligen går ridån upp för Teaterboulages sommarpjäs! Vi hoppas att ni alla är förväntansfulla och redo att bänka er till en spännande lek med ord och rim och gräl och kärlek när Teaterboulages gycklarsällskap presenterar

Roger & Julia – en komedi av Samuel Karlsson fritt efter William Shakespeare.
Premiär 1.7.2021Pargas Hembygdsmuseum, Storgårdsgatan 13.

“Två hushåll, lika i sin envishet,
I Pargas hembygd, skildrar vi vår scen.”

I Pargas under 1900-talets början levde två familjer som inte kunde tåla varandra – Johanssons och Karlssons. En gammal fejd som pyrt sedan urminnes tid blossade upp så hela trakten började skälva. Dynga kastades över råna och glåpord ekade i de kalkrika bergen. Spänningen var påtaglig och länsmannen gjorde allt vad han kunde för att förhindra ett fullskaligt krig.


Vår historia kretsar kring de rivaliserande familjernas ynglingar och framtidshopp: Roger Johansson –  den kärlekskranke tonåringen som är olyckligt förälskad i Rosamunda, gårdfarihandlarens dotter och Julia Karlsson den ivriga 16-åringen med en far som smider planer på att gifta bort henne med den förmögne ynglingen Pasi. Allas liv får dock en dramatisk vändning då Rogers och Julias blickar möts på en ladudans en sen sommarkväll…

Roger & Julia tar avstamp i William Shakespeare hjärtskärande tragedi Romeo & Julia, men i händerna på Teaterboulages gycklarsällskap omformas den högtravande tragedin till en folklig sommarkomedi. Det nyskrivna manuset går på rim och kommer till liv på hembygdsmuseibacken i samarbete med Pargas Hembygdsförening. Text och regi Samuel Karlsson, scenografi och regiassistent Mecki Ruokolahti, dräkter Sonja Dragon.

Biljetter fr.o.m 1.6.2021 på www.netticket.fi, Kelovee (Pargas), Finlands skärgårdsbokning (Nagu), Luckan (Kimito) och Nettickets övriga försäljningsställen. I detta skede säljer vi endast 20 biljetter per föreställning: 27 € normalpris, 25 € studerande och ungdomar. Assistenter och följeslagare behöver egen biljett.

RiddoShow

I höst är det dags för en underhållande musikbetonad föreställning: RiddoShow! En show av och med mångsysslaren Riddo Ridberg som stått på scenen i olika musik- och teatersammanhang i 45 år. Det blir en inblick i livet som turnerande musiker i diverse orkestrar sedan slutet av 1970-talet, allt från dansbandsmusiker i svenskfinland till att kompa Frederik och att spela Beatles i Brasilien. I föreställningen får vi kanske också träffa någon omtyckt och populär karaktär från teaterscenen i Pargas. Föreställningen byggs upp som en krogshow där publiken sitter vid bord och har möjlighet att avnjuta dryck under showens gång. Föreställningen byggs upp runt anekdoter och improvisation. En tråd av nostalgi vävs ihop av pusselbitar från Riddos musik- och teaterliv. Premiär blir det den 17 september i PIUG. 

Förutom Riddo ses och hörs fem andra musiker på scenen: Anton Elmvik (bas), Oliver Tschernij (keyboards), Macce Nylund (trummor), Magnus Nordström (gitarr) och Rebecka Pahlman (sång).

Teaterboulage är Riddos ”egen” förening där han varit med sedan starten 1997. Han är sedan många år dess konstnärliga ledare och har även regisserat många av föreningens pjäser under åren.

Mer info om RiddoShow senare i sommar på teaterboulage.fi.

Medlemsavgiften har varit oförändrad i tio år, men höjs år 2021 till 15 € för vuxna och 10 € för barn under 12 år. Du blir medlem genom att betala in summan på vårt konto FI12 4055 8220 0155 63 (Aktia).  Till det kontot kan man också betala in en summa till Teaterboulages stipendiefond, som premierar aktiva teaterintresserade ungdomar.

Medlemsbrev

Våra medlemsbrev kan man läsa på Teaterboulages hemsida under rubriken ”Hej”. Observera att vi övergår till att skicka alla Teaterboulages medlemsbrev per e-post framöver, dvs vi slutar helt med pappersbrev. Därför ber vi alla dem som ännu inte har uppgett sin e-postadress att göra det till sekreteraren Anna Lindström, anna.lindstrom@parnet.fi.

Styrelsen 2021

Stefan Drugg, Cia Jönsson, Frida Lassus, Anna Lindström (sekreterare), Axel Mattsson, Mecki Ruokolahti (ersättare), Yngve Sjöblom (kassör), Ingeborg Spiik (ordförande) och Lisa Taulio (ersättare). Konstnärlig ledare är Riddo Ridberg.

Ekonomiutskottet leds av Ida Ridberg och övriga medlemmar är Frida Lassus, Riddo Ridberg, Yngve Sjöblom och Ingeborg Spiik.

Konstnärliga rådet 2021-2022 består av Riddo Ridberg (sammankallande), Daniela Franzell, Patrik Hagman, Samuel Karlsson, Lena Långbacka /Paul Reuter, Mecki Ruokolahti och Ingeborg Spiik. Bobo Lundén, Sverige på distans.

Teaterboulages stipendiater hittills är musikern Anton Elmvik och skådespelarna Jonatan Rönnholm, Emilia Lindström, Christoffer Rönnholm och Desirée Kavander.

Äntligen får vi mötas i teaterns tecken – hjärtligt välkommen!

Ordförande 

050 411 5207/ ingeborg@spiik.net 

www.teaterboulage.fi 

Gilla oss gärna på Facebook och följ oss på Instagram för den senaste informationen och en titt bakom kulisserna.