Medlemsbrev november 2020

Kära Teatervänner                        

Den världsomspännande coronapandemin satte käppar i hjulet för Teaterboulages verksamhetsplaner. I medlemsbrevet i januari i år berättade vi om storsatsningen Djungelboken, som vi skulle ha spelat på Lillholmen sommaren 2020. Tyvärr har vi varit tvungna att skjuta uppsättningen på framtiden. 

Som ni säkerligen förstår är all vår planering nu mycket utmanande. Vår huvudsakliga uppgift är att förse publiken med meningsfull teater. Och för närvarande är den största utmaningen att göra det så säkert som möjligt både för publiken och för de medverkande. 

Vi har preliminära planer för repertoaren 2021 men följer hela tiden med läget och agerar utgående från det. På grund av det fortsättningsvis osäkra coronaläget kommer vi att använda våren 2021 till att förbereda tre satsningar som vi hoppas kunna genomföra: 

1) sommaren 2021 – Våra planer för sommaren är tillsvidare ganska hemliga! Samppe Karlsson som skulle ha regisserat Djungelboken har kommit med en ny rolig idé med arbetsnamnet Tumult på xxx. Mera information får vi i slutet av det här året. 

2) hösten 2021 – Vi har prickat in en liten underhållande revy för oss alla att se fram emot. 

3) december 2021 – På grund av pandemin har vi en paus med Julkalendern i år, men tar upp idén i en något annorlunda form nästa december. Vi öppnar live-luckor (både på svenska och finska) de fyra adventssöndagarna 2021. Spelplatsen klarnar under våren. 

Men – vi vill ändå träffa vår publik åtminstone en enda gång denna höst! Därför kommer vi att hålla en öppen pjäsläsning för publik den 17 november 2020 kl. 19.00 i PIUG, kultursalen

Daniela Franzell, Samppe Karlsson, Mecki Ruokolahti, Riddo Ridberg m.fl. läser utdrag ur olika pjäser av varierande slag. Vi tillämpar säkerhetsavstånd på läktaren och rekommenderar munskydd och handtvätt. Publiken får betala en frivillig inträdesavgift. 

Vi hoppas innerligt att ni orkar vänta på våra uppsättningar. Vi följer noggrant med myndigheternas anvisningar, så att varje möte med er blir så tryggt som möjligt. 

Väl mött i teaterns tecken 

Ordförande 

050 411 5207/ ingeborg@spiik.net 

www.teaterboulage.fi 

Gilla oss gärna på Facebook och följ oss på Instagram för den senaste informationen och en titt bakom kulisserna.